OM OSS

Våren 2013 startade Kärnan Trädgård och Landskap som drivs av mig, Maria Kaneberg, trädgårdsingenjör och landskapsarkitekt, utbildad vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp.

Kärnan Trädgård och Landskap vill göra Era utemiljöer till fantastiska platser på jorden. Basen är Malmö men vi utför uppdrag i hela landet.

Jag ritar allt från villaträdgårdar och bostadsgårdar till offentliga parker, rabatter och inomhusmiljöer. Min ambition är att skapa en levande plats som samtidigt är hållbar och lättskött för kunden, och vacker och skonsam mot miljön. För att kunna jobba med levande material, så som växter ju är, krävs förståelse, kunskap och hänsyn. Att titta på och lära av naturen är mitt sätt att skapa långsiktigt fungerande planteringar. Jag vill försöka förmedla en tro på naturens livskraft och rekreationsvärde, oavsett om det handlar om entrén till ett radhus, en rondell mitt i stan eller en blåsig gård vid havet.

Inspiration kommer framför allt från Era önskemål och drömmar, årets växlingar och naturen. Men även en salig röra av kultur, humor och möten med andra människor är nödvändigt i skapandeprocessen och för att ge liv åt platsen. Med tidigare erfarenheter i trädgårdsbranschen med framför allt försäljning har jag goda kontakter med leverantörer och samarbetspartners.

Maria

Maria