TRÄDGÅRDSARKITEKTUR INNERGÅRD GAMLA VÄSTER, MALMÖ

Den här innergården på Gamla Väster i Malmö behövde ett rejält lyft. Den smala rektangulära formen var en stor utmaning som krävde ett mjukare formspråk för att skapa gemytliga rum för flera tillfällen. Det runda, vackra burspråket som finns på en sida av huset fick bli inspirationen och grunden till konceptet.

Cirklar återfinns i den nya designen i allt från rabatter och pergolor. Nya rejäla cykelställ med välvda sedumtak och klättrande pipranka och klematis på sidorna delar in gården i mindre rum och fyller en viktig funktion. En luftig pergola bestående av vajrar och välvd plåt ramar in matplatsen och blålila, vita och gröna perenner och klätterväxter planteras i nedsänkta odlingskärl.

Några exempel över valda växter är kantnepeta, alpmartorn och träjon, fjädergräs, stäppsalvia, vildvin och humle. Växter som ger ett långt prydnadsvärde hela säsongen. Att gården dessutom är uppe på ett garage innebar en extra noggrannhet kring val av material, jord och växter så att dessa inte väger alltför mycket och samtidigt tål de hårda förhållandena.

Föregående   /   Nästa

Trädgårdsdesign Malmö-1

Trädgårdsdesign Malmö-5

tradgardsdesign-malmo-5

 

KM_C654e-20160526142106

Konceptplan

 

tradgardsdesign-malmo-2

Trädgårdsdesign Malmö-10

tradgardsdesign-malmo-4

 

Trädgårdsdesign Malmö-4
Trädgårdsdesign Malmö-6Trädgårdsdesign Malmö-3Trädgårdsdesign Malmö-7

Trädgårdsdesign Malmö-11

Före-bild


Trädgårdsdesign Malmö-12

Före-bild

\intra.malmo.sedfsusersadmmarkan3DocumentsKärnanHjorttac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Föregående   /   Nästa